نوزاد را زیاد لمس کنید و ماساژ دهید. این کار او را نسبت به خودش، آگاه‌تر می‌سازد. بعضی از نوزادان را باید برای ساعت‌های زیادی در روز در آغوش گرفت. این نوزادان بیش از هر چیز به تماس با انسانهای دیگر نیاز دارند. پاسخ به نیازهای خاص نوزادتان، اصلاً به معنی لوس کردن او نیست. این پایه و اساس اصلی رشد عاطفی اوست. سعی کنید به محض اینکه می‌توانید پاسخگوی این نیازهای او باشید، در آغوش گرفتن نوزاد در حد امکان، او را به انتقال نیاز‌ها و احساساتش تشویق می‌کند.
در زندگی روزمره، بار‌ها اتفاق خواهد افتاد که شما نیاز نوزاد را درک نخواهید کرد، و او با خشم گریه خواهد کرد. اگر چنین اتفاقی افتاد، نگران نباشید. نوزاد درک می‌کند که شما دارید سعی می‌کنید؛ و تصویر اهمیت دادن شما، دارای ارزشی فطری و طبیعی است. به یاد داشته باشید: نوزاد برای رشد عادی و سالم، به پدر و مادر «عالی و کامل» نیاز ندارد. نوزاد به پدر و مادری نیاز دارد که به اندازه «کافی» خوب باشد؛ پدر یا مادری که آنقدر سعی می‌کند تا موفق شود.
شکست‌های کوچک در راه دارای ارزش فوق العاده‌ای هستند. در عین حال که نوزاد صبر می‌کند تا شما متوجه آنچه که می‌خواهد شوید، او یاد می‌گیرد که خشم و یا صبرش را زیاد کند. همچنین او این درس بزرگ را می‌آموزد که شما و او یک نفر نیستید. بلکه موجودیت‌های مستقل هستید. این موضوع به او کمک می‌کند وقتی که زمانش فرا برسد، راحت‌تر از نظر عاطفی از شما جدا شود.
برای پرورش خود آگاهی در او، نوزاد را جلوی یک آینه ایمن قرار دهید. این کار باعث می‌شود که هرگاه بخواهد چهره یک انسان رو به رویش باشد تا به او خیره شود، و حالات پیچیده صورت را نیز یاد بگیرد. نوزاد حتی ممکن است سعی کند تا با تولید صدا از خود، به نوعی با تصویر خودش در آینه ارتباط برقرار کند.
خیلی مهم است که در زمان‌های مختلف به نیازهایی که در حال تغییر هستند رسیدگی کنیم. او گاهی اوقات به تعامل و بازی نیاز خواهد داشت؛ در زمانهای دیگر، نیازمند آرامش و راحتی خواهد بود. و حتی نیاز خواهد داشت که در سکوت، تنهایش بگذارید. به نیازهای در حال تغییر نوزاد احترام بگذارید، و او را مجبور به انجام کاری نکنید که در آن لحظه مایل به انجام آن نیست.

منبع: سایت دانشگاه بریتیش کلمبیا | تهیه و ترجمه: بافرزندان