توانایی دید نوزاد، چه از نظر دقّت دید و چه از لحاظ توانایی توجه كردن به یك شییء، به سرعت تكامل می‌یابد. از سه ماهگی، او می‌تواند هر‌وقت‌كه دلش‌‌بخواهد، نگاهش‌را از روی‌یك‌تصویر بردارد. به همین‌دلیل، از این پس كتاب خواندن برای او جالب می‌شود.

(تا پیش از سه ماهگی، نگاه نوزاد فقط متوجه چیزی است كه در برابر چشمان او قرار دارد. بنابراین وقتی بی‌حوصله می‌شود، تنها راه حل او گریه كردن است).

از این سن، كتاب‌های تصویری، سرگرمی بسیار مناسبی برای كودك محسوب می‌شود و می‌توان براساس آن‌ها برای او داستان تعریف كرد. نیازی نیست كه كودك، خود به تنهایی كتاب را در دست بگیرد؛ شما می‌توانید تصاویر مورد علاقه‌اش را به او نشان بدهید و درعین حال برایش داستان تعریف كنید. او از این كار خیلی لذت می‌برد. این سرگرمی، به‌خصوص در این سن، برای كودك مناسب است زیرا از زمانی كه می‌تواند كتاب را در دست بگیرد، كمتر به آن نگاه می‌كند و برای كشف این شیء بیشتر تمایل دارد كه آن را به دهان ببرد. به این ترتیب، خواندن كتاب، یكی از بهترین راه‌های برقراری ارتباط بین شما و فرزندتان است. او به همراه شما محتوای تصاویر را كشف می‌كند و مانند بزرگ‌سالان گاهی از تكرار یك كتاب و چندین بار خواندن آن، بدون آن كه احساس خستگی كند، لذت می‌برد.

انتخاب تصاویر باید به گونه‌ای باشد كه نوزاد بتواند آنها را ببیند و به آنها علاقه نشان دهد. معمولاً تصویرهایی كه اندكی پیچیده هستند و رنگ‌های زنده دارند، برای كودك در این سن مناسب‌تر هستند. با بالا رفتن سن كودك، می‌توان بر مطالب داستان افزود و یا ماجراهای بیشتری در آن گنجاند. همچنین می‌توان داستان را بیشتر با حركات بدن و صورت و یا صداهای مختلف همراه نمود. به این ترتیب در حدود نه ماهگی، به‌خصوص كتابی كه دارای تصاویر حیوانات باشد، بسیار برای كودك جالب است. از این طریق می‌توان كودك را با نام و صدای حیوانات آشنا كرد و او را تشویق به تكرار آن نمود. بدیهی است كه داستان تعریف كردن همچنین به كودك كمك می‌كند كه كلمات بیشتری بیاموزد.

منبع: کتاب کودک هشیار بپروریم
نویسنده: دکتر بئاتریس میلتر (خالق مجموعه کتاب‌های شیوه‌های تقویت هوش نوزاد)