خواسته‌های نوزاد خود را به خوبی تشخیص دهید و به نیازهای او به‌طور سریع و صحیح پاسخ دهید. همچنین یك ارتباط قوی و اطمینان‌بخش با كودك، به او كمك می‌كند كه هرچه بیشتر مانع اضطراب‌های روزانه شود.

 این تأثیر، به دوره‌ی كودكی او محدود نمی‌شود؛ بلكه بر روند زندگی آینده‌ی او نیز تأثیر می‌گذارد. زیرا همان‌طور كه قبلاً گفته شد، استفاده‌ی مكرر از اتصالات عصبی باعث تداوم آنها در تمام طول زندگی می‌شود.

به‌عنوان مثال: هنگامی كه نوزاد شما گریه می‌كند و سعی می‌كند كه با شما ارتباط برقرار كند، اگر همیشه به موقع و باتوجه به خواسته‌هایش به او پاسخ دهید، كمك می‌كنید كه توانایی او در زمینه‌ی برقراری ارتباط با دیگران بهبود یابد.

امروزه، علم به ما نشان داده است كه همان‌طور كه بدن كودك برای رشد كردن نیاز به غذا دارد، مغز او نیز برای رشد مطلوب خود، نیازمند تجارب مثبتی است كه كودك در زمینه‌های عاطفی، بدنی و فكری در سال‌های اوّل زندگی با آنها روبه‌رو می‌شود. این روزها و لحظه‌های مملو از مهربانی، برای شكوفایی كودك شما بسیار مهم و الزامی است.

تجارب و تحریك‌ها و تشویق‌های كودك در طی ماه‌ها و سال‌های نخست زندگی، تعیین‌كننده‌ی ساختار مغز اوست. روشی كه كودك در آینده، براساس آن می‌آموزد و می‌اندیشد و رفتار می‌كند، به همین پایه‌ریزی بستگی دارد.

  • با كودك خود به گرمی، مهربانی و با احساس رفتار كنید.
  • به او گوش دهید.
  • با او حرف بزنید و برایش شعر بخوانید وداستان تعریف كنید.
  • برای او یك برنامه‌ی روزانه تنظیم كنید و عادت‌هایی را در آن بگنجانید.
  • محیط را امن كنید و كودك را تشویق به بازی كنید.

منبع: کتاب کودک هشیار بپروریم
نویسنده: دکتر بئاتریس میلتر (خالق مجموعه کتاب‌های شیوه‌های تقویت هوش نوزاد)