یکی از ســاده‌ترین راه‌‌هایی که می‌توانید با آن توانایی توجه و تمرکز نوزادتان را تقویت کنید، آشــنا کردن او با اعضای گوناگون بدنش اســت. نوزادان با دو دســت و دو پایی که هیچ دانشــی درباره‌ی چگونگی کارکــرد آن‌ها ندارند، به دنیا می‌آیند و بی آن که نســبت به حرکت دست‌ها و پاهایشان شناختی داشته باشند، پیوسته آن‌ها را حرکت می‌دهند. کم‌کم که تجربه‌شان از حرکت دادن آن‌ها بیشتر می‌شود، یاد می‌گیرند که چگونه می‌توانند از دست‌ها و پاهایشان استفاده کنند. یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که نوزادان با آن روبه‌رو می‌شوند، یادگیــری حرکــت دادن اندام‌های مختلف بدن‌شــان به صــورت هدفمند و جداگانه است. فرض کنید شــما ســه اندام اضافــه‌ای دارید که همه به ســادگی از آن‌ها استفاده می‌کنند، اما شــما هیچ تجربه‌ای برای حرکت دادن و استفاده کردن از آن‌ها ندارید.

تجســم این موضوع به شــما کمک می‌کند تا موقعیت نوزاد را بهتر درک کنید. شما می‌توانید به نوزادتان کمک کنید تا تجربه‌ی لازم برای حرکت دادن و اســتفاده کردن از اندام‌های گوناگون بدنش را به دست آورد. در این زمینه، فعالیت‌ها و بازی‌های حرکتی ســاده‌ای برای تقویت ماهیچه‌های دســت‌ها و پاها هســت که می‌توانید با به کارگیری آن‌هــا تجربه‌های حرکتی نوزادتان را هر چه بیشتر کنید.
روش کار:
هنگامی که نوزاد به پشــت دراز کشیده، دســت‌هایتان را روی بازوهای او قرار دهیــد و هم زمان با مالیــدن آن‌ها، درباره‌اش با نــوزاد صحبت کنید. نوزادان از لمس کردن و حرکت‌های موزون دســت‌ها و پاهایشــان لــذت می‌برند. اگر هــم یکی از ماهیچه‌هایشــان دچــار گرفتگی شــود، می‌توانید آرنــج یا زانوی نــوزاد را آرام و صاف نگه دارید تا گرفتگی آن بهبود یابد. بکوشــید با مالیدن ماهیچه‌های بدن نوزاد و آهسته حرکت دادن آن‌ها موجب تقویت‌شان شوید. می‌توانید با خواندن شــعرهای ساده‌ی کودکانه درباره‌ی دست‌ها و پاهای نوزاد، چگونگی حرکت دادن آن‌ها را برایش شرح دهید. برای نمونه: «دستات کو؟»، همین جا، بالا ـ پایین، بالا ـ پایین، چپ ـ راست، چپ ـ راست. «پاهات کو؟»، همین جا، بالا ـ پایین، بالا ـ پایین، چپ ـ راست، چپ ـ راست.


منبع: کتاب روش‌های تقویت توجه و تمرکز در کودکان | ماندانا سلحشور | انتشارات بافرزندان

:: خرید از سایت